Fund Services - Associate (legal)

Vi söker dig som är jurist och som nyligen tagit examen eller arbetat ett par år på exempelvis bolag, byrå eller bank. Du har ett stort affärsfokus och intresse för finansbranschen, aktiebolagsrätt och regelverket kring AML.

 

Om rollen

Som Associate kommer du vara en del av vårt affärsområde Fund Services där våra klienter är alternativa investeringsfonder, huvudsakligen inom private equity. Du kommer att vara del av ett mindre team av jurister på Fund Services som ansvarar för den legaladministrativa leveransen till alla klienter inom affärsområdet. Du kommer initialt att handledas av seniora kolleger, men kommer att ha egen klientkontakt med klienter som förväntar sig hög service och kvalitet.

Vi samarbetar ofta med våra klienters legala rådgivare och revisorer och har även direktkontakt med våra klienters investerare. Rollen ger en unik möjlighet att både lära sig om private equity-branschen och att få erfarenhet av den praktiska tillämpningen av relevanta regelverk kring penningtvätt och alternativa investeringsfonder, liksom kring branschstandarder och investeraravtal.

 

Arbetsuppgifter

  • Genomföra KYC-kontroller av våra klienters investerare och andra affärspartners, inklusive att upprätta skriftliga bedömningar inom olika områden
  • Ta fram utkast på bolagsrättslig dokumentation
  • Ansvara för digitala aktieböcker
  • Viss myndighetsrapportering
  • Granska och tolka olika transaktionsavtal och investeraravtal
  • Löpande klientkontakt i olika frågor

 

För att lyckas i rollen krävs det att du arbetar strukturerat och proaktivt och har en vilja att alltid leverera kvalitativa tjänster till våra klienter, även under tidspress. Du behöver ha förkunskaper inom PTL och ABL och gärna ett intresse för private equity-branschen. Du är en person som uppskattar och ser värdet av ordning och reda.

 

Kvalifikationer

  • universitetsexamen inom juridik med goda akademiska vitsord,
  • arbetslivserfarenhet från advokatbyrå, företag eller finansiell verksamhet är meriterande,
  • mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska, då vi kommunicerar på dessa språk dagligen i vår verksamhet,
  • vana att arbeta med Word, Excel och övriga delar av Officepaketet.

 

Om oss

GOT YOUR BACK™ är bland annat en av Sveriges ledande leverantörer av administrations- och förvaringsinstitutstjänster åt förvaltare av alternativa investeringsfonder. Vi tillhandahåller vidare så kallade Corporate Services, fullserviceadministration av aktiebolag och näringsdrivande stiftelser.

Vi har kompetens inom både ekonomi och juridik vilket ger oss möjlighet att dela kunskap och erfarenhet med varandra både i det dagliga och genom vårt utbildningsprogram, GYB Academy. Våra värdeord Empathy & Grit passar väl in i allt vi gör.

 

Vi erbjuder

Rollen ger en möjlighet att i hög grad påverka och vara delaktig i vår utveckling, att arbeta mot synnerligen välrenommerade klienter i finansbranschen, samt att delta i spännande och ofta nydanande och komplexa transaktioner. Vi erbjuder marknadsmässiga ersättningsvillkor och förmåner. Vi sitter i nyrenoverade lokaler vid Östermalmstorg.

 

Ansökan

Då vi arbetar med löpande urval, ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt! Ansökan sker här: Job application