Depositary Services - Assistant Manager

"På GOT YOUR BACK™ får du ta ansvar från dag ett. En utmanande arbetsplats där du blir sedd och får din röst hörd. Ett företag med fin kamratskap och tydliga utvecklingsmöjligheter." – Oscar Rolin, Associate

Är du ekonom eller jurist och har du ett intresse för investeringar och samtidigt skulle vilja lära dig mer om private equity? GOT YOUR BACK™ arbetar med fondadministration av alternativa investeringsfonder samt fullserviceadministration av aktiebolag och näringsdrivande stiftelser. Vi befinner oss under en stark tillväxt med spännande utmaningar och uppdrag. Letar du efter en entreprenöriell, prestigelös och familjär arbetsplats, då har du kommit rätt!

Vi letar efter dig som är relativt ung i din karriär och har ett par års arbetslivserfarenhet inom finansbranschen. Rollen vi söker dig till kallas Assistant Depositary Manager och du kommer att jobba i vårt affärsområde inom Depositary Services som är förvaringsinstitut av Alternativa Investeringsfonder. Arbetet innebär ett tätt samarbete med ett team av kollegor som har bred kompetens inom ekonomi och juridik.

Som Assistant Depositary Manager kommer du tillsammans med kollegorna att ansvara för leveransen av förvaringsinstitutstjänster till våra kunder, som är förvaltare av alternativa investeringsfonder. Vi arbetar med fondernas hela livscykel, från det att förvaltaren etablerar en fond, reser kapital från nordiska och internationella investerare, placerar fondens kapital, förvaltning och avyttrande av investeringarna och till fondens upplösning med återbetalning till investerarna. 

 

Arbetsuppgifter 

 • granska och stämma av fonders kassaflöden, deras ägande av tillgångar och efterlevnad av investeringspolicies,
 • löpande kommunikation och rapportering till kunderna,
 • under affärsområdesansvarigs ledning bistå med marknadsföring och offerter,
 • tillsammans med kollegorna utveckla affärsområdet med förbättrade rutiner och system,
 • ensam eller med kollegor ansvara för vissa kundrelationer inom affärsområdet,
 • regelbundet övervaka rättsutveckling och praxis inom området.

 

Kvalifikationer 

 • universitetsexamen inom ekonomi eller juridik,
 • minst 3 års arbetslivserfarenhet inom bank/finans/fondadministration,
 • arbetslivserfarenhet av redovisning/revision är meriterande,
 • mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska, då vi kommunicerar på dessa språk dagligen i vår verksamhet,
 • vana vid att arbeta med Excel, Word och övriga delar av Office-paketet,
 • förkunskaper inom Private Equity och intresse för investeringar är meriterande.

 

Personliga egenskaper och färdigheter

På GOT YOUR BACK™ har vi roligt tillsammans. Vi bryr oss faktiskt på riktigt om att du ska må bra och utvecklas både som människa och i din yrkesroll. Vi är ett snabbväxande, entreprenöriellt företag och vi söker därför dig som vill ha en utvecklande roll med mycket frihet och ansvar i ett företag under stark tillväxt. Vi präglas av en snabbföränderlig och högprestandamiljö och vi ser därmed att du själv trivs i och drivs av att arbeta i sådan miljö med likasinnade kollegor. Rollen kräver ett starkt driv och engagemang i vår kvalitet – vi kallar det grit. Samtidigt vill vi att du är en empatisk person som är prestigelös och lyssnar på kollegor och kunder.

 

Vi erbjuder

Rollen ger en möjlighet att i hög grad påverka och vara delaktig i vår utveckling, att arbeta mot synnerligen välrenommerade kunder i finansbranschen samt att delta i spännande och ofta nydanande och komplexa transaktioner. Vi erbjuder marknadsmässiga ersättningsvillkor och förmåner. Vi har kontor i ljusa lokaler på Narvavägen med utsikt över Östermalms takåsar och Djurgården. Vi erbjuder stor frihet i var arbetsuppgifterna utförs vilket betyder att du inte behöver vara bosatt i Stockholm för att arbeta hos oss.

 

Om oss

GOT YOUR BACK™ är en av Sveriges ledande leverantörer av administrations- och förvaringsinstitutstjänster åt förvaltare av alternativa investeringsfonder. Vi tillhandahåller vidare så kallade Corporate Services – en fullserviceadministration av aktiebolag och näringsdrivande stiftelser.

 

Ansökan

Då vi arbetar med löpande urval, ser vi gärna att du skickar in ditt CV så snart som möjligt!

Job application

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!